lauantai 19. lokakuuta 2013

Luminen lauantai

Nyt se minkä teki. Antoi lunta keskelle parasta syksyä. Tai ei tänä syksynä ole oikeaa syksyä ollutkaan. Ensin aurinko mollotti pitkälle lokakuuhun ja sitten lumi tuli ja pilasi hyvän pimeyden. Vaikka näyttää tuo perusnormaali standardi-ihminen riekkuvan ilosta maailman valaistuttua. Näin on varmasti hyvä.

Mutta liian varovaisen ihmisen liikkumisen tuo talven tekele tekee hankalaksi. Heti kun ensimmäinen lumikuuroa enteilevä pilvi  ilmestyy horisonttiin, alan liukastella. Pari kertaa tämänkin aamun kauppareisulla sain tehdä harjoittelemattomia akrobaattisia liikesarjoja säilyttäen kuitenkin sopivan etäisyyden jäiseen tiehen ja luut ehjinä. Vielä kun muutaman päivän pysyisi pystyssä niin voisi huokaista, sittenhän se syksy saapuu takaisin ja häätää lumet ja liukkaudet huitsin hatelikkoon. Varmasti niinkin on hyvä.

Sen se teki, että pani sytyttelemään ulkolyhtyihin kynttilöitä ja sisälle tuikkuja. Ja linnuille piti viedä ruokaa, kun niin kävivät ikkunalaudalla kyselemässä, missä kattaus viipyy. Kävivät sitten kiittämässä. Oravaa varten laitoin yhden pähkinäkorillisen. Vielä pari päivää sitten hääri ja pyöri uutterasti etsien evästä, mutta nyt sitä ei sitten näykään. Harakka tykkää tuosta liki puuta olevasta tarjoilusta. Pitää vissiin viedä lappu että harakoilta ja muilta asiattomilta oleskelu kielletty.

Kuinka helposti sitä ihminen muuttuu toiseksi ihmiseksi. Alkuviikosta oli polla tyhjä ja yliväsy jyräsi päälle, mutta parin päivän saikkuloman ja hyvin nukuttujen öiden jälkeen tunnen olevani kokonaan toinen tyttö. Se jaksavampi, se energisempi ja monin tavoin positiivisempi. Myös nuo päätään nostaneet fibrokivut nuutuivat takaisin aloilleen.

Ja ihan pientä salanäperrystä on suunnitelmissa ja aluillaan. . . .

Aamukampa; 1500


" Kompastelu voep estee kuatumisen."
                       -savolainen sanonta-

1 kommentti:

  1. Lauantaina oli hurja päivä olla kalassa, kun tuuli oikein kunnolla, aurinko paistaa helotti, mutta välillä satoi rakeita oikein voimalla. No onneksi tuli jotain kalaakin, niin jaksoi touhuilla.

    VastaaPoista