tiistai 31. joulukuuta 2013

Nesteruokittu nivel

Eiliseen asti sinnittelin ja sitten petti hermo.
Laittauduin ystävällisen ja ymmärtäväisen poikalääkärin luokse ja sanoin, että pistäisitkö jotain arsenikkia tai syanidia lonkkaan, että olisi edes hetken hiljaa.

Ei laittanut syanidia eikä arsenikkia. Tovin tuumailtuaan ja uusimmista Duodecimin hoitolinjauksista luennoituaan suostui kuitenkin saatesanoin että kokeillaan, eihän siitä vahinkoakaan tule.

Ja hän kokeili. Iso lätäkkö puudutusainetta ja pienempi lätäkkö kortisonia suoraan nivelpussiin eli bursiitti-diagnoosia hakien. Ja tottamooses, mikä pläjäys. Kipua ei tuntunut koko sessiossa,  tuntemusta vain sen verran, että tiesin liemiruuan menevän juuri siihen herkimpään kohtaan.

Puudute teki sen, että eilen saatoin kävellä normaalisti kotimatkan. Yöllä piehtaroidutti kyllä, puudutteen paras terä hävisi ja se kortisonin rontti haki uomiaan saaden kinttuluun särkemään oikein kunnolla. Mutta näin se yleensä käy. Tiesin, enkä siksi hyppinyt seinille. Mutta tänään - ai autuutta, lonkan kivusta on jäljellä haalea muisto.

Katsoin peiliin ja näytin kieltä herroille Fibro ja Sjögren. Ähäkutti. Hetkeksi on pahin sisu pojilta turrutettu. Ja tiedän toki, ettei apu kovin pitkäaikainen ole, parhaimmillaan kuitenkin kuukausia, joskus jopa vuosia. Minä ostan tuon vuosia-vaihtoehdon!

On totta, että Oxiklorin vaatisi kumppanikseen sen pienen kortisoniannoksen tablettinakin, mutta kun sitten kuvaan astuu uusi riesa, yläviistoon pyrkivät verensokerit. Ja tässä kohdassa valitsen ehdottomasti ja epäröimättä sen pienen nivelriesan. Diabetesta en kaipaa. Sattuneesta syystä - enkä muutenkaan!

Kun nyt näyttää siltä, että vuosi vaihtuu ilman jatkuvaa kipua, toivotan kaikille  kanssamatkustajille ja täällä vierailleille ja vieraileville riemukasta, mutta turvallista vuodenvaihdetta!


                               *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Mutta, monessa muussa suhteessa tuntuu kuin olisin  maalannut itseni nurkkaan! Ja ilman omaa syytäni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti