torstai 27. helmikuuta 2014

Pullaa ja pillereitä

Istuin pitkittyvän vatsakipuni kanssa tietäjän puheilla ja pohdimme muun ohessa vereni D-vitamiinipitoisuutta. Tai pikemminkin sitä, ettei sitä juuri ole. Tai no on vähän, ihan pikkuisen, mutta kun pitäisi olla paljon enemmän. Aika paljon enemmän. Lukema oli laskenut reilusti alle 50, kun sen pitäisi olla vähintään 80 tai mieluiten 100.  Tableteissa oli taas tullut muutaman viikon tauko ja siinä on tulos. Ja nyt sitten vedetään jonkin aikaa 200 mikrogrammaa vuorokaudessa. Epäilijät sanovat nyt että voi kamalaa ja kauheaa ja ei ikinä. Minä luotan veriarvoihin.

Sitten pohdinta siirtyi siihen, miksi veren D-vitamiinitaso ei pysy normi ruualla, joka sisältää kalaa, kanaa ym. hyviä rasvoja. No se ei vaan pysy, sanoi tietäjä. Minä että no mutta miksi. Aikansa tuumailtuaan totesi, että tässä tapauksessa selkein syyllinen on herra Sjögren! Siis herra Sjögren - peevelin jätkä, vitamiinisyöppö, kutale.

Tuohon vatsaongelmaan on nyt ensisijainen arvio syyksi ruokatorven tulehdus. Lääkkeenä jytyannos happosalpaajaa. Katsotaan. Ja toivotaan. Ja ollaan menemättä nettiin kuukkeloimaan kaikkia vatsakipu-sanoja.

Pillereiden kanssa olen kohta pulassa. Kun se vaikuttaa siihen ja se siihen toiseen ja ota tämä silloin ja tämä tällöin ja tässä kohdassa syö, tuossa älä juo ja tyhjään vatsaan ja ruuan kanssa eikä yhtä aikaa. Ja kun osa lääkkeistä olisi pakko ottaa ajallaan ja siten ettei vaikutusmekanismi horju. Huoh!

Leipasin tuossa kuitenkin pulleroisia. Helppo nakki kun ei tehnyt yhtään mieli maistella taikinaa saati valmiita pullukoita. Noihin voisi sitten laatia laskiaissisuksia, mutta jätetään se  mielitekojen mukaan tehtäväksi. Pullien saajahan on tällä kertaa iki-ihana Isä-Pappani.
                             Se, joka sano että eepä tuo voetto
                             niin tähellinen oo, 
                             meleko varmasti hävis.
                                                                  -savolaisten ajatelmia-


                              Aamukampa; 13681 kommentti:

  1. Täällä yksi joka vannoo d-vitskun nimiin (ja sairastui silti)! Ihania pulleroisia, kyllä isi-pappaa nyt hellitään.

    VastaaPoista