sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Herra Sjögren, sisäkalujen terroristi

Kehuskelin tuossa hiljattain, miten molemmat herra myötämatkaajat ovat olleet hiljaa ja kiltisti pilttuissaan. Tuulettelin taas aivan turhaan. En vain tajunnut.

Kun nuo mokomat haluaa aktiivisesti unohtaa, ei aina tule ajatelleeksi, mitä kaikkea niiden metkurepertuaariin kuuluu. Vatsani kanssa kippuroidessa etsin syitä syömisistäni ja sitä mukaa tietysti itsestäni, mutta taas kerrattuani tietolähteistä tuon Sjögrenin kutaleen kommervenkkejä, tajusin turhaan syyllistäneeni itseäni. Tai  osasyyllinen tietysti olen, kun en aina muista, mitä se energiantuotantolaitos kestää ja mitä ei.

Melkoinen kotvanen menikin taas mukavasti, kunnes ajauduin normitapoihini syömään leipää ja jopa niitä hemmetin valkoisesta viljasta tehtyjä kahvileipiäkin. Ja sitten se kyllästyi se Sjögrenin hallinnoima vatsakalusto ja aloitti kivuliaan protestin. Ja kun se oikein protestoi, ei voi olla täysin varma, onko kyse vatsasta vai vielä tärkeämmästä eli sydämestä. Ja kun se riehunta alkaa heti pitkän ja vauhdikkaan lenkin jälkeen, ei kovinkaan säikky tarvitse olla, pelätäkseen pahinta.

Noh, tarkat filmaukset ja monitoroinnit toi vastaukseksi sydänkäyrän vastaavan nuorten likkojen käyriä, joten syylliseksi olotilaan jäi vatsa. Ja sitähän se. Kyllä se ihmisen ruuansulatuselimistö on julma laitos. Sitä ei kuulkaa huijata.

Lääkärin mielestä keliakiakin on hyvin todennäköinen, sukurasitetta on ja noita samaan sarjaan kuuluvia autoimmunisairauksiakin ja siitäkin huolimatta, että verikokeissa vasta-aineet olivat negatiiviset. Koepalan ottaminen vaatisi keskussairaalatason skopian, eivätkä raakkaat lääkäririiviöt ole siihen vielä syttyneet.

Mutta - ei syödä leipää eikä syödä muutakaan, mistä keho ei tykkää - yksinkertaista. Eihän se estä muille leipomasta :) tai leipomasta oikeanlaisista jauhoista!

Ja tässä näitä raastavia ja tuskaisia hellepäiviä helpottamaan kuva lapsuuteni uimarannasta.

                  42 päivää syksyyn!
                  11 päivää lomaan!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti