tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kevyttä kesälukemista ;)Kävin tänään kirjastossa ja hain lomalukemiset valmiiksi jemmaan.  Tällä kertaa klassikoita. 


 Sivuja löytyy ihan ruhtinaallisesti, mutta eiköhän niistä selvitä. Sitten kun siinä lomassa alkaa se itsekäs ja täydellisesti itselleni varattu aika.


 Mikael Karvajalka on täysin uusi tuttavuus.   Nolottaa kyllä tunnustaa, sentään Mika Waltaria. Karvajalan jatko Mikael Hakim jäi vielä hyllyyn, joku rotihan se pitää ahneudessakin olla.
 Ja tuo Sinuhe oli kuitenkin jo kauemmin kaihertanut mielessä. Edellisestä lukukerrasta on varmasti pitkästi toistakymmentä vuotta. Kesäloma muuten silloinkin.


 Tämä kärventävä ja raastava paahde lamauttaa ainakin fyysisesti lähes toimintakyvyttömäksi. Myös pääpuoli pehmenee puurouttaen kaikenlaisen ajatuksen kirmailun. Siispä keskeneräiset kirjoitustyöt saavat olla suosiolla kesken, hyvä kun pakolliset viikottaiset pakinat saa rouhittua kasaan ennen ajallisten takarajojen paukkumista. Mutta ainahan voi lukea.

Menneenä viikonloppuna otin aamuyölliselle sauvalenkille mukaan pienen astian ja sain kuin sainkin saaliiksi hieman mustikoita. Ja mikäs sen parempaa kuin hyvä kirja, iltapala maustamattomasta jugurtista, tuoreista mustikoista ja myslistä sekä avoimista ikkunoista käyvä aavistuksenomainen tuulenvire. Vautsiii!


Ja lopuksi päivän miete: Niin usein olen itseäni kiittänyt ja kiitosta on riittänyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti