maanantai 24. marraskuuta 2014

Outoja väitteitä. . . . .

Osui silmiin Et-lehden nettisivulta uutinen LL Ritva Markkulan väitöskirjatutkimuksesta. Hänen mukaansa fibromyalgiaa sairastavista peräti 26 prosenttia jää työkyvyttömyyseläkkeelle. Lehti oli otsikoinut uutisen vielä provosoivasti tyyliin " Fibromyalgia vie usein työkyvyttömyyseläkkeelle".

Oikeastihan me kaikki fibroilijat tiedämme valitettavan hyvin, ettei asia noin ole. Toki on myönnettävä, etten ole lukenut kyseistä tutkimusta, vaan vain toimittajan tekemän jutun siitä. Varmasti noissa eläköitymisluvuissa tai ihmisissä lukujen takana on useimmiten muita diagnooseja varsinaisina syinä ja sitten fibro siellä kylkimyyryläisenä.

Lisäksi siellä mainittiin mm. että uniongelmat ovat yksi fibroon sairastumisen riskitekijä. Oikeastihan se on juuri niin päin, että fibro aiheuttaa uniongelmia. Tuntuu aika kevyesti heitetyn noita väitteitä. Tietysti pitäisi tutustua itse tutkimukseen paremmin, ennen kuin esittää arvioita, mutta tässä vain tämä päällimmäinen ajatus, tarkempaa tai syvempää analyysiä en aio ryhtyä tekemään. Varsinkaan kun kyseinen herra ei tällä hetkellä hetkauta minua suuntaan eikä toiseen. Enemmänkin mieltä askarruttaa muuan toinen herra ( näitä näyttää riittävän), herra Alzheimer, joka on muuttanut asumaan rakkaan iällisesti runsaan  lähihenkilöni luokse. Siinä riittää ajatuspainia, joka teettää töitä, eikä vähiten aamuyön tunteina. Ja se puolestaan ei sujuvoita yhteiseloani omien herrojeni Fibron ja Sjögrenin kanssa. Mutta näillä korteilla ja niin edelleen. Peli on käynnissä.

Sitten vielä muutama levollinen kuva kauniista Espoon kaupungista. Espoosta  -kyllä.  Hieno retkipaikka pihan takana pikkuihmisten kanssa. Kaupunkilaislasten onnea!


Mietelmät ovat hukassa, joten todetaan vain, että aamukampa on ehtinyt lukemiin 1098!


2 kommenttia:

  1. Pitääkin etsiä tuo ET lehden artikkeli käsiini, onpas törkeitä virheitä jos noin väittää. Fibron perusteellahan ei kukaan pääse eläkkeelle, vaikka aihetta olisi. Ja todellakin sehän on tieteellisesti todistettu että fibro aiheuttaa sen ettei fibrolaiset pääse syvään uneen ja siitä johtuu nukkumisongelmat ja väsymys. Pitäisi kyllä vähän perehtyä aiheeseen josta kirjoittaa. Pitkästä aikaa luen blogiasi, ja pidän lukemastani! Oli huono syksy joten en jaksanut mitään, mutta nyt palailen linjoille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi ja tsemppiä Sinulle!

    VastaaPoista