perjantai 31. lokakuuta 2014

maanantai 20. lokakuuta 2014

Sukkia ja muuta yritelmää

Eilen oli harvinaisen ihana aamulenkki. Kolme varttia reippaassa vesisateessa. Oih! Kastuihan siinä vähän, mutta lämmin suihku maistui erinomaiselta sen jälkeen. Ilma oli raikas, helppo hengittää, kolotukset pysyivät tiessään ja jalka nousi kevyesti. Kylätiet olivat hiljaisia ja sade lotisi. Että ihminen voi nauttia elämästä!

Parit sukat, ihan sellaiset vain perus, on taas väkerretty.
     Tämä setti lähtee vielä siihen synnäreitten pikkuihmisille menevään pakettiin.

Tein mummin mussukoille ensin yhdet sukat. Kuulin niiden päässeen/joutuneen ;) unisukiksi, joten pakkasherraa vastaan tein sitten toiset, hieman villaisemmat versiot. Minusta ei taida olla muuhun kuin perussukkien tekemiseen, no se pitsikuviokin luontuu kutenmiten, mutta kun yritin Maijan  ohjeen mukaan tehdä ruutusukkia, ei siitä minun yrittämisestäni mitään ruutukuviota syntynyt. Niin helpolta kuulostava malli, mutta ei silti.  Pahus! Parempi jättää vain suosiolla osaavammille.

                 Mutta sitten tuli mieleen tehdä kortti. Tai pari. Tai oikeastaan kolme korttia.
                                    No sitten teki mieli tehdä vielä muutama. . . . . 
                                                   . . . ja muutama lisää. . . .
                                                      . . . ja sitten vielä ihan muutama lisää :)
Sitten oli pakko toppuutella ja kun keskellä kämmentä töröttävän peukalon kutina ei vieläkään helpottanut, jotain piti värkätä. Löysin lankakoristani ihanaa lankaa, taitaa olla miniältäni saatua ja siitä sitten illan ratoksi syntyi pipo.  Kaulahuivi on vanha. Kiitos taas Enni-nukelle!Nyt ulkona puhaltaa kova tuuli ja ravistelee loputkin lehdet tammesta ja hopeakartiopoppeleista.  Koivut ovat olleet alastomia jo tovin.  Melkein tekisi mieli mennä sekaan.


                                   "Älä lannistu mistään, tartu kannustajan käteen."

                                          Leena Larva: Ikinainen


maanantai 13. lokakuuta 2014

Ei hemmetti!

Rakas kuopukseni kävi taannoin tarjoilemassa synttärikakkukahvit vanhalle äidilleen ( no samalla tosin joukolle hurmaavia kavereitaan) oikein paikan päällä  ja tietysti mamikin halusi tuoda oman kortensa kekoon.
 Tällaisia niistä tuli. Ihan vain nopeita ja helppoja perusdonitseja ja päälle vähän. . . .


 . . . . .hhhmmmmmm, valkoista suklaata, ruskeasta suklaasta hippuja ja mantelirouhetta ja

maitosuklaata ja mantelirouhetta ja valkoista suklaata. . . . eivätkä ihan kamalan pahalta maistuneet!Juup. Se juhlista ja sitten arkeen.

Muutaman viikon taas kärvistelin siellä huonoilmaisessa työpaikassa ja sitten loppuivat pää, hermot ja voimat. Siinä kuitenkin muuassa palaverissa  kuulin esimieheltä, miten kunnan tekninen toimi suhtautuu puhtaiden tilojen etsintään. Siis ukaasihan on löytää ne puhtaat tilat vuoden loppuun mennessä.  Kaikkea emme edes kuulleet, kertoi pomo pahimpien tekstien olleen sellaista tasoa, ettei hän kehdannut niitä meille kertoa, mutta se asenne, mikä siellä tuntui olevan, oli sellainen, että koettakaa nyt itse katsella itsellenne ne uudet tilat. Siis itse katsella itsellenne ne tilat. Ihan oikein. Luitten aivan oikein. Hemmetin hemmetti. Miten kukaan voi olla noin idiootti.

Siis onhan itsestään selvää, että työntekijöillä noin yleensä on oikeus odottaa, että työnantajan tehtävä on osoittaa toimivat,  terveet ja turvalliset työtilat ja työntekijän tehtävä on hoitaa hänelle kuuluvat työtehtävät. Tämä on ilmeisesti päässyt unohtumaan meidän teknisen toimen johdolta. Ja ilmeisesti myös meidän sektorin johdolta. Ja kaiketi koko kunnan johdolta. Voe helev. . . i!

Se etsiminen tarkoittaa siis sitä, että porukka lähtisi, tässä tapauksessa me itse, kiertelemään jo moneen kertaan tsekattuja kunnassa vapana olevia kiinteistöjä, niitä moneen kertaan hyljättyjä ja huonoksi havaittuja. Eikä kukaan kykene tekemään asialle mitään. Paitsi, että yhtä itsestään selvää on myös se, että me emme todellakaan aio lähteä itse mitään vanhoja rakennuksia koluamaan, se on taatusti ja tasan tarkkaan varma. Kai sieltä  jotain sanktioita on sitten kunnalle tulossa, jos tilanne ei korjaannu. Tai juu, tarjottiinhan minullekin kylän toiselta laidalta vanhasta rivitalosta jotain huoneen kopperoa työtilaksi, muutaman muun ohella, mutta poiketen näistä muista minun työni laatu ja sisältö ei edes käytännössä mahdollista sitä ns. etätyötä ja sitä paitsi, minä en usko pätkääkään sen suunnan vanhojen rivitalojen olevan yhtään terveempiä kuin nykyinenkään kammio.

Ymmärränhän minä, että rahat ovat vähissä ja kahteen kertaan kalliisti remontoidun rakennuksen osoittautuminen epäkelvoksi on melkoinen isku tekniselle toimelle. Mutta meillä työntekijöillä on ainakin yksi selkeä ehdotus, jota kannattaisi kokeilla. Ja se on ilmastoinnin kunnollinen puhdistaminen ja desinfiointi. Toistaiseksi kukaan ei ole siihen tarttunut, vaikka viestiä on viety useampaa reittiä päättäjille asti. Selitetään vain, että ne on pudistettu ja tarkistettu ja ne ovat kunnossa. Mutta ei suuren ja kahteen kertaan myrkytetyn, ensin hometoksiineilla ja sitten rakennusaineiden liuotin- yms. myrkyillä, rakennuksen ilmastointia hoideta pulloharjalla ja nuohoojatutkinnolla.

Muutaman kotipäivän jälkeen pää kirkastui ja voimat alkoivat palata, eli en sittenkään ole vain "se vinkuva vanha ämmä", enkä masentunut, enkä työtä vieroksuva ja laiska. Eivätkä herrat Fibro ja Sjögrenkään ole tällä kertaa se päällimmäinen syy. Vaikka selkä pahuksen kipeä onkin. Se taas johtuu siitä, että nostin kellarivarastossa painavaa kirjalaatikkoa aivan oikeaoppisesti selällä ja sopivalla kiertoliikkeellä :).  Auts!

Ja vielä yksi mielenkiintoinen kokeilu.
Luin jostain, että joku oli saanut apua nivelkipuihin inkivääristä. Niinpä, aamusta kipinkapin kauppaan ja tuoretta inkivääriä ostamaan. Ohjeen mukaiset kipenet kuppiin, kuumaa vettä  ja haudutus. Mukillinen sitä meni, eikä tullut edes allergista reaktiota, ainakaan vielä. Kuulostellaan. Yhdestä inkiväärimötikästä näyttäisi riittävän juomaa pitkäksi aikaa. Siitä tosin ei ole tietoa, kauanko se säilyy tuoreena.

Ja aamukampa on päässyt lukemiin 1140!