keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Alamäki

Lapsena kuvittelin aina, miten joulukuun ja tammikuun välissä on tyhjä sola, jonka yli piti onnistuneesti hypätä. Sen jälkeen alkoi alamäki, joka vei kiintyvällä vauhdilla kohti kesää.

Taas  on yksi onnistunut hyppy takana ja se alamäki alkoi. Se todellakin alkoi. Vauhti tuntuu kiihtyvän päivä päivältä. Enää ei pääse hämärissä hipsimään töistä kotiin, kun vaaleansininen hetki vain jatkuu ja jatkuu. Tammikuu on miltei taputeltua tavaraa ja sitten onkin jo kohta juhannus. Ja sitten  - tadaa, kyllä, uusi syksy.

Viime päivien pakkaset ovat ystävällisiä pakkasia. Ne ovat saaneet ainakin herra Fibron hiipimään loukkoonsa ja olemaan hyvin hissuksiin. Eikä tuo toinenkaan herra ole pahemmin äännähdellyt. Eivät näemmä pidä pakkasesta. Enpä kyllä minäkään muuten. Avannossahan olisi myös herrojen häätelyyn sopivan kylmää, mutta toistaiseksi itsesuojeluvaisto on pitänyt sieltä poissa. Koskaan ei tiedä, josko siitäkin kohtaa vielä joskus nyrjähtää. En kyllä usko.

Käsillä tekeminen on jäänyt hyvin vähälle. Ideoita kihisee päässä, mutta aikaa ei vain ole laittaa toteutukseen. Lienee saamattomuuttakin. Kaiken liikenevän energian vie sanasaasteen tuottaminen, josta yritän saada painokelpoista koostetta. Keskittyminen on vain haasteellista, kun työpäivän jälkeen pää on täysin tyhjä. Välillä siellä jotain liikahtelee ja silloin idea on kiiruusti laitettava paperilappuselle, jos en satu olemaan koneen äärellä.  Uskokin horjahtelee ja hermo paukkuu välillä, mutta ajan kanssa ja hissuksiin.  

Työrintamalla sama arki jatkuu. Paitsi, helmikuun puoliväliin mennessä pitäisi valmistua vanhasta remontoidut tilat, joiden uskovat olevan puhtaita ja terveitä. Minä en usko. Varsinkaan, kun niistä tiloista aiemmin pois muuttaneet epäilevät koko projektia. Mutta kun minut yhtenä pahiten sairastuneena on velvoitettu kokeilemaan, niin kokeillaan. Samahan tuo. Ja toisinaan tuntuu, että nämä loput vuodet on vaikka lantaoven pönkänä.

Loput? Niin - aamukampa hupenee myös huikealla vauhdilla. Tämän päivän tilanne on 1030!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti