lauantai 11. huhtikuuta 2015

"Putos haavasta lehti. . . "

Pääsiäinen taisi siis mennä. Ja menihän se, pientä juhlaa ja arjen asioita pyöritellessä.  Sukumme vanhin täytti 92 vuotta.  Mekkipäivän ympärille kietoutuvat asiat pysäyttivät ajattelemaan, väsyttivät henkisesti ja fyysisesti,  möyrivät syvällä sielussa koko tunteiden kirjon leveydeltä, hiljensivät, naurattivat ja itkettivät. On surullista nähdä, minkälainen valta ja voima herra Alzheimerilla on.

Sankarin kahvipöydän antimista minun osuuteni oli hyvin pelkistetyt ja vaatimattomat hyydytetyt kakut.
Keltainen kakku on mangotuorejuustokakku. Päällyshyytelö on Piltti-mangososetta. Pohja gluteeniton.

Vaaleanpunainen on sitten viritys, joka ei muistuta esikuvaansa juuri yhtään. Oikeasti sen olisi pitänyt olla valkea vaahtokarkkikakku. Sain sitä miniäni tekemänä pikkuihmisen syntymäpäivillä ja maku oli huikea. Alkuperäinen resepti lienee Kinuskikissan.  Tämähän ei siis ole valkoinen, koska käytettävissäni olleissa kaupoissa oli vain valkopinkkejä vaahtokarkkeja. Toisaalta ei pohjassakaan, joka on gluteeniton, ole suolattomia pistaasipähkinöitä, vaan suolapähkinöitä :) Mutta maistuivat ne! Njam!
 Jonakin viikonlopun illoista pappa istahti viereeni sohvalle. Sohvalta on näkymä takapihalle, jonka takana olevassa haapapuussa on vielä osa viime kesän lehdistä jäljellä. Niiden vipattamista katsellessa ryhtyi tuo sananikkari runolle:

                                                   " Putos haavasta lehti,
                                                     meni polun poikki.
                                                    Isä-Jussi kuin ammuttu,
                                                    viitaan loikki."
1 kommentti:

  1. Nuo hyytelökakut on ihania, hakkaavat mielestäni täytekakut (vaikka ei niissäkään mitään vikaa ole). Ja niistä saa vähällä vaivalla myös gluteenittomia. Herra Alzheimer on kyllä pahempi kuin herrat Fibro ja Sjögren, luulisin, vaikka itselläni on vaan fibrosta kokemusta. Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista