torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappua!

Luin jostain, että huomenna on kansallinen krapulapäivä. Noh, aika rumasti sanottu. Saattaa joillakin olla. Tavalliselle päivätyötä tekevälle kansalle se on ainakin ylimääräinen vapaapäivä. Ja hyvä niin.

Itse kukin juhlii tavallaan, jos juhlii. Erilaiset juhlat ja erilaiset syyt juhlintaan. Minulle vappu on ollut yleensä pihan siivousta, ikkunoiden pesua tai vain lepäämistä ja lapsena perinteenä oli perunoiden nostaminen kellarista itämään.

Näillä kymmenillä se voisi olla jo jotain muutakin!

Kotipuuhasteluihin tai metsälenkille ei viitsi edes ottaa ylioppilaslakkia laatikosta. Eikä muutenkaan kehtaisi, onha se 42 ikävuodestaan huolimatta vielä vitivalkoinen. Ei ole paljon juhlinnassa härskiintynyt.

Minä inhoan ruuhkia ruokakaupassa. Siispä kävin eilen ostamassa tarvittavat ainekset. Hetken kyllä aprikoin, ostaisinko nakkipaketin ja valjastaisin viime kesänä muuan ehtoon pikaostoksena  hankitun pikkuriikkisen pallogrillin töihin, mutta jätinpä sikseen. Tyydyin arkisempaan perusevääseen.

Tänään sitten alkoi iltapäivällä ajatus kiertää ympyrää. Mieliteot mutkittelivat poukkoillen työmatkalle osuvan kaupan tiskien välissä. Onneksi tein töissä teetauolla ihmiskokeen. Söin kokonaisen hillomunkin nähdäkseni, mitä tapahtuu. Ja kyllä tapahtui. Sen jälkeen mieliteot hupenivat hetkessä. Mutta sitten kävi niin kuten monesti ennenkin. Himo jäi hyrräämään yhteen kohtaan ja lopputuloksena. . . . . .                                    . . . . . minun vappuherkuiksi valikoituivat nämä. Njam.

Ne munkitkin olivat aluksi siinä mielitekolistalla, mutta tekemäni koe pelasti minut isommalta pahalta. Enkä tietysti olisi viitsinyt itse ryhtyä veivaamaankaan niitä, kun ei ollut syöjiä. Kaupankin munkkeroiset jäivät hyllyyn. Ja unohdin sen toisena asialistalle olleen tuoreen inkiväärin.
Joskus takavuosina tein - noh, kyllä, munkkivuoria, mutta silloin oli syöjiäkin. Ja kaikki yleensä hupenivat, jos ei samana iltana niin huomenissa viimeistään.

                                              Mukavaa vappua itse kullekin!


                                          Aamukampa napsahti tänä aamuna lukemiin 931

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti